Parteneri

Articole Psihologie

Stresul - Cine are nevoie de el?
Esthetiq Magazine nr.15
Psih. Ramona Mihuţ

În viata de zi cu zi, avem zile agitate si ne simtim stresati. Probleme fizice, sentimentale, presiunea sarcinilor de la locul de muncă, termenele limită de terminare a proiectelor, toate acestea cauzează aparitia stresului. Hans Selye defineste stresul ca fiind ansamblul de reactii al organismului uman fată de actiunea externă a unor agenti cauzali (fizici, chimici, biologici si psihici) constând în modificări morfo-functionale, cel mai adesea endocrine.

Mai multe detalii
E Narcisism sau e ritmul modei…
Esthetiq Magazine Nr. 14
Psih. Ramona Mihuţ

Cuvântul 'narcisism' provine din legenda lui Narcis, care privindu-și fața într-un izvor, s-a îndrăgostit de propria oglindire, nemaiputând iubi pe altcineva și găsindu-și sfârșitul în apele izvorului ce îi oferea zi de zi bucăți dintr-o iubire imposibilă. După moartea tânărului, pe mal a crescut o floare ….narcisa.

Întrebarea este…ne nastem cu narcisismul sau il preluam in functie de ce e la moda?

Mai multe detalii
Ia atitudine pentru sanatatea ta
Esthetiq Magazine Nr. 13
Psih. Ramona Mihuţ

Vrei să slăbești, să-ți recapeți formele corpului? Pentru asta e nevoie de câteva ingrediete: voință, ambiție, motivație și un plan bine alcătuit care să le conțină pe acestea. O cură de slăbire ideală nu este suficientă pentru a avea rezultate rapide și de durată, poate reușești performanța să obții rezultatele dorite, dar ce se întâmplă în timp, reușești să le menții, știi să menții?

Mai multe detalii
Care sunt sentimentele mele dupa sarcina ?
Esthetiq Magazine Nr. 12
Psih. Ramona Mihuţ

În ultimii ani se vorbeste tot mai des despre depresia care apare dupa nastere, 1 din 8 femei fiind afectate de aceasta tulburare, în timpul primelor luni de dupa sarcina. Depresia postpartum poate apare si dupa un avort spontan, nastere cu fat mort sau adopție. Exista cazuri rare, când femeia cu depresie post partum poate dezvolta simptome psihotice, care pot sa o puna pe ea în pericol sau îi poate afecta pe cei din jur.

Mai multe detalii
ACNEEA: Problema medicala sau psihologica
Esthetiq Magazine Nr. 10
Psih. Ramona Mihuţ

Acneea  poate  avea  efecte  profunde  atât  în  sfera socială cât si în cea psihologică. Acneea apare în general în perioada pubertătii si a adolescentei, astfel că aproximativ 85% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani dezvoltă această afectiune. Acneea apărută la vârsta adolescenţei afectează modul de dezvoltare a personalitătii acestora, lăsând urme profunde asupra psihicului. Tinerii sunt extrem de exigenti cu aspectul fizic, astfel încât aparitia unor leziuni acneice poate duce la dezvoltarea anumitor complexe.

Mai multe detalii
1 2 3
Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
Hosted by Host4All.Ro