Parteneri

Articole Estetica dentara

Proteza totala stabilizata pe implante
Esthetiq Magazine 17
Dr. Andrei Lupşe Lewinski Medic Chirurgie Buco-maxilo-faciala - Cabinet Dent - Line Cluj-Napoca

Foarte multi pacienti ai varstei a treia ajung in urma extractiilor dentare  repetate la o edentatie totala devenind purtatori de proteze totale, gand infricosator pentru multi dintre acestia datorita dezavantajelor evidente: teama ca vei musca dintr-un aliment mai tare (chiar si un mar) si proteza se va fractura, teama ca vei rade mai cu pofta odata si proteza v-a aluneca din gura (a patit-o chiar si cineva din familia mea) si multe altele, plus ca, in timp osul maxilar se resoarbe continuu pana devine atat de subtire, asa numita “ lama de cutit” incat nici macar clasica proteza nu mai sta, incepe sa “ joace” devenind inutilizabila

Mai multe detalii
RECONSTRUCTIA ZAMBETULUI Fatetele dentare din ceramic
Esthetiq Magazine nr.15

 

Trăim în secolul în care oamenii pun accent, din ce în ce mai mult, pe aspectul exterior, o lume în care dorim cât mai mult frumos în jurul nostru și vrem să dăruim și noi, la rândul nostru, tot frumos!

Mai multe detalii
Titan pentru implanturi dentare: este folosit intotdeauna cel care trebuie?
Esthetiq Magazine nr.15

Partea a II-a

Titanul (simbol Ti) este un metal lucios, gri-alb, non-magnetic şi este un element destul de comun în scoarţa terestră (locul 9 pentru abundență - 0,66% din cantitate), dar titanul nu este disponibil în natură, în forma elementară pură . Problema majoră a titanului este dificultatea de prelucrare în forme utilizabile. Acest lucru se datorează faptului că multe tehnici de prelucrare implică temperaturi ridicate. La temperaturi ridicate (peste 400 ° C), gazele prezente în aer încep să se dizolve și să difuzeze în structura titanului. Aceste gaze corodează metalul şi lasă o peliculă de oxid pe suprafaţa sa. Pentru a evita astfel de probleme, titanul trebuie să fie prelucrat în vid, sporind astfel costurile de fabricaţie.

Mai multe detalii
Titan pentru implanturi dentare: Este folosit întotdeauna cel care trebuie?
Esthetiq Magazine Nr. 14

Implantul chirurgical reprezintă un potenţial atac asupra structurii chimice, fiziologice şi mecanice a corpului uman. Foarte putine răni sunt comparabile cu un implant metalic în ţesut viu.

Mai multe detalii
Tratamentul multidisciplinar al despicaturilor labio-maxilo-palatine
Esthetiq Magazine Nr. 7
Dr. Claudia Corega Medic primar Ortodontie şi Ortopedie dento-faciala U.M.F. Cluj-Napoca

Despicaturile labio-maxilo-palatine sunt anomalii grave, evidentiabile ecografic in prezent pe parcursul dezvoltarii intrauterine, si evidente la nastere. Ele apar datorita modificarii embriogenezei sub influenta unor factori patologici care actioneaza mai ales intre lunile 2-4 de dezvoltare intrauterina. Se manifesta clinic sub forma unor modificari morfologice faciale care intereseaza nasul, buza superioara, palatul dur si valul palatin, arcadele alveolare, avand drept consecinta tulburari functionale complexe ...

Mai multe detalii
1 2
Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
EsthetiQ Magazine – Articole si Tratamente | Estetica Dentara | Implanturi Dentare
Hosted by Host4All.Ro