Parteneri

Articole Anti Aging

Cosmetice naturale, organice, bio sau eco?
Esthetiq Magazine 17
Conf. Dr. Mirela Moldovan Dermatofarmacie si Cosmetologie UMF Cluj Napoca

În ultimii ani produsele cosmetice care contin ingrediente de proveniență naturală au devenit tot mai căutate de consumatorii din toată lumea, pe de o parte datorită beneficiilor pe care acestea le oferă pielii și pe de altă parte din dorința de a proteja mediul înconjurător, întrucât ingredientele de origine naturală nu poluează mediul înconjurător.

Mai multe detalii
Microdermabraziunea medicala-tehnica moderna de imbunatatirea texturii pielii
Esthetiq Magazine 17
Dr. Veronica SORA

Medicina estetica se redefineste continuu prin dezvoltarea si comercializarea de tehnologii inovatoare, noninvazive,cu timp de recuperare foarte scurt pentru a imbunatati aspectul fizic,pentru a lupta cu procesul de imbatrinire si a-l incetini.

Mai multe detalii
Pastreaza-ti sanatatea tenului
Esthetiq Magazine 16
Ioana Borza Dr. farm.

Stresul ambiental, radiaţiile UV și uneori stilul de viață cresc excesiv cantitatea de specii de oxigen reactiv din piele. Ca urmare sistemul de apărare natural, antioxidant al pielii este depăşit iar nivelul de superoxid dismutaza, enzima componentă a sistemului antioxidant propriu organismului scade semnificativ. Astfel stresul oxidativ declanşează procese de distrugere tisulară prin oxidarea lipidelor membranare celulare sau a celor din spaţiile intercelulare ale stratului corneum. Sunt generaţi peroxizi care difuzează în straturile profunde ale pielii provocând iritaţii, accelerarea îmbătrânirii pielii şi afectarea integrităţii sale structurale şi a funcţiei de barieră. Deşi este un proces declanşat la nivelul straturilor exterioare ale pielii, cascada oxidativă ajunge să genereze specii reactive ce afectează straturile sale profunde. Pentru a stopa aceste reacţii în lanţ, trebuie să se refacă homeostazia antioxidativă la nivelul epidermei.

Mai multe detalii
Utilizarea produselor cosmetice fotoprotectoare
Esthetiq Magazine nr.15
Conf. Dr. Mirela Moldovan Dermatofarmacie si Cosmetologie UMF Cluj Napoca

Soarele a fost privit dintotdeauna ca sursă de lumină, căldură şi energie, fiind unul din elementele indispensabile vieţii pe pământ. Razele solare au multe efecte benefice atât asupra organismului cât şi asupra pielii, de aceea expunerea la soare este o practică generală în toată lumea. Expunerea la soare este însoţită însă şi de efecte nedorite, motiv pentru care s-a dezvoltat o adevărată industrie pentru crearea de produse fotoprotectoare. Majoritatea acestor produse este utilizată în scop cosmetic, unele dintre ele fiind însă utilizate ca adjuvante ale tratamentelor dermatologice, în special în cazul pacienţilor care prezintă alergii solare.

Mai multe detalii

Incurajați de  succesul real, consolidat timp de peste 20 de ani al Centrului nostru de Nutriție si Consiliere Dietetică repurtat in Germania si Luxemburg, am decis in urmă cu un an inființarea Centrului Geman Diet din Cluj.

Mai multe detalii
1 2 3 4 5 6
Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
EsthetiQ Magazine – Articole si  Tratamente Anti Aging |Microdermabraziune Medicala | Tratament cu Botox | Mezoterapia estetica | Tratament cu Acid Hialuronic
Hosted by Host4All.Ro