Parteneri

Articole Patient Story

Patient Story by R.M.
Esthetiq Magazine Nr. 9

Îmi încep povestea, prin a vă spune că am 35 de ani şi am început să mă preocup din ce în ce mai mult de aspectul tenului meu, deoarece pe parcursul anilor l-am neglijat şi urmările le resimt. Înainte totul era perfect, tenul meu era curat, perfect întins, luminos, fără urmă de riduri...dar cu timpul lucrurile s-au schimbat, azi un rid, mâine două şi tot aşa.

Vroiam să fac ceva, dar nu ştiam exact, ce anume. Am început să mă documentez, în reviste, pe internet în legătura cu tratamentele moderne, nou apărute. Îmi doream ceva rapid şi cu efect maxim.

Mi-am făcut o programare la o clinică medicală de estetică şi din discuţiile pe care le-am avut cu doctorul, acesta mi-a recomandat un tratament nou, un micropeel cu laser, care după cum spunea dânsul mă face ca nouă în câteva zile. Şi aşa a fost, să vă explic...

După cum spunea domnul doctor, micropeeling-ul este o procedură de îndepărtare a stratului superficial al pielii şi se lucrează la diferite adâncimi, asta depinde de timpul care îl ai la dispoziţie pentru recuperare. Eu îmi doream foarte mult să şterg din ridurile nou apărute, mai ales cele din jurul ochilor şi a gurii aveam şi câteva cicatrici post acnee şi textura pielii mă obseda, vroiam să am un ten curat şi luminos, mă săturasem de atâta fond de ten, ca să acopar ce nu îmi place.

La  recomandările  primite  de  doctor  am  stabilit, ca tratamentul micropeeling laser să îl fac în ziua de vineri, ca până luni când urmează să merg la servici, să fiu perfect recuperată. Mi-a explicat, faptul că, cu cât e mai profund tratamentul, cu atât rezultatele sunt mai spectaculoase, dar e nevoie de un timp de recuperare mai mare şi în medie sunt necesare 2-4 şedinte distanţate la un interval de 4-6 săptămâni.

S-a apropiat ziua în care eram programată să fac tratamentul, aveam mari emoţii, am fost puţin speriată era primul tratament de acest gen şi nu ştiam cum va reacţiona pielea si care va fi efectul, dar îmi doream foarte mult să fac ceva şi să îmi îmbunatăţesc aspectul tenului. Inainte de începerea tratamentului, am primit câteva formulare speciale pe care a trebuit să le completez, cu privire la tipul de piele, probleme de sănătate etc. şi mi-a fost aplicată pe zona care urma să fie tratată (faţa) o cremă anestezică cu care am stat timp de o oră.

Tratamentul a durat aproximativ o jumătate de oră, timp în care doctorul a vorbit în permanenţă cu mine şi îmi spunea care va fii următoarea zonă pe care urmează să o trateze cu laserul. Tot ce am simţit a fost o uşoară senzaţie de căldură şi mici înţepături, dar domnişoara asistentă îmi ţinea în permanenţă, îndreptat pe faţă un dispozitiv cu aer rece, care din câte am înţeles, tratamentul laser combinat cu aer rece ajută la o recuperare mai rapidă şi dă un plus de confort.

După tratament, faţa mea era roşie, arătam ca şi cum aş fi stat o zi întreagă la soare, dar mi s-a spus să nu îmi fac griji, e absolut normal ce se întâmplă şi în câteva zile faţa mea va fi cu totul nouă. Aşa a fost, începând deja cu a doua zi, pielea se lumina uşor, straturile de piele le îndepărtam uşor cu un tifon, mă spălam pe faţă cu apă termală după care aplicam, ori de câte ori simteam că e nevoie, o cremă care se foloseste în astfel de proceduri, pe bază de vaselină.

Cu cât treceau zilele, cu atât pielea feţei mele arăta mai bine, din ce în ce mai bine. Luni dimineaţa când m-am dus la servici, colegele mele au observat că eu arăt foarte bine, toate îşi dădeau cu părerea şi erau convinse că m-am odihnit mai mult în weekend, de fapt aşa şi arătam, aveam faţa perfect întinsă, catifelată, fără urme de riduri, porii închişi, textura mult îmbunătăţită... tenul meu... radia!!!

O dată cu acest tratament şi starea mea psihică s-a schimbat, am început  să  îmi  placă  ce  văd  în  oglindă, să socializez mai mult şi să am mai multă încredere în mine. Sunt mândră de mine că am luat această decizie şi sfătuiesc pe oricine doreşte o piele mai fină să încerce.

 

Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
Hosted by Host4All.Ro