Parteneri

Articole Laser & IPL

e-TWO-Solutia de Rejuvenare completă cu tratamentele e-matrix si sublime
Esthetiq Magazine 16
Doctor Q - Dr. Adrian Avram Medic specialist chirurgie estetica, plastica si reparatorie

 Poate din lipsa timpului din cauza ritmului de viaţă alert, nu mai observăm în oglindă că pielea noastră se schimbă pe măsură ce timpul trece. Poate uneori o remarcă a unui prieten sau coleg, mai puţin „prietenoasă” sau întâlnirile  de la liceu şi facultate ne fac să conştientizăm un lucru: îmbătrânim.
  Procesul de îmbătrânire a pielii este unul continuu, iar după vârsta de 35 de ani colagenul nu se mai produce ca înainte de această vârstă şi apar semnele de îmbătrânire a pielii: modificări de textură, riduri fine, leziuni pigmentare şi zone de exces de piele precum şi cădere gravitaţională a ţesuturilor. Acest proces de îmbătrânire depinde de ceea ce moştenim (componența genetică) - îmbătrânire „internă” însă depinde şi de factorii externi binecunoscuţi - stres, fumat, alcool, expunerea la ultraviolete (soare,saloane de bronzat) dar şi de poluarea mediului şi expunerea la factori toxici care îi putem controla. În afară de sfaturile binecunoscute de prevenire a procesului de îmbătrânire (protecţia solară, utilizarea de creme anti-aging, renunţarea la fumat, precum şi o dietă atentă), să nu uităm metodele cu adevărat eficiente de prevenire a îmbătrânirii dar şi de tratament al semnelor de îmbătrânire care ţin de medicină estetică minim invazivă (botox, acid hialuronic, tratamente laser etc.) ceea ce conferă un aspect cosmetic al feţei mult mai bun. Dealtfel nu este totuna cum îmbătrânim - arătând bine sau nu?
 Fiecare metodă din medicina estetică tratează ceva - injectările cu botox tratează ridurile dinamice de expresie, acidul hialuronic - modificările de volum, tehnologiile laser - colagenul şi implicit îmbunătăţeşte „calitatea” pielii, acest lucru traducându-se clinic prin îmbunătăţirea texturii pielii, a ridurilor, prin stimularea de formare de colagen nou în piele. Cu alte cuvinte terapiile de reîntinerire a feţei întotdeauna sunt combinate. O singură terapie corectează de obicei doar anumite semne de îmbătrânire şi nu pe toate. Terapiile laser sunt foarte apreciate ca metode de reîntinerire deoarece stimulează ceea ce avem deja - propriul nostru colagen, dar au şi rezultate clinice foarte bune (micropeeling laser, laser fracţionat - profracţional) însă un minim de 3-4 zile de recuperare a pielii (faţa roşie) este necesar.
 Una din ultimele inovaţii din medicina estetică sunt tehnologiile de radiofrecvenţă (RF) ale dispozitivului Etwo - fracţionată prin E-matrix - care face parte din aceeaşi categorie ca şi laserele fracţionate însă au timp de recuperare de doar 2 zile iar tratamentul Sublime (pentru excesul mic şi moderat de piele) este fără timp de recuperare.

Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
Hosted by Host4All.Ro