Parteneri

Articole Estetica dentara

Titan pentru implanturi dentare: Este folosit întotdeauna cel care trebuie?
Esthetiq Magazine Nr. 14

Implantul chirurgical reprezinta un potential atac asupra structurii chimice, fiziologice si mecanice a corpului uman. Foarte putine rani sunt comparabile cu un implant metalic in tesut viu. Cele mai multe metale in fluidele si tesuturile organismului se gasesc in complexe stabile organice (metaboliti). Coroziunea biologica a metalelor implantate - duce la eliberarea de ioni metalici nedoriti - va interfera probabil in procesele de viata. Rezistenta la coroziune nu este suficienta, in sine, pentru a suprima reactia organismului la celulele metalelor toxice sau la elementele alergene (ex. nichel), care chiar si in concentratii foarte mici, de la un nivel minim de coroziune, acestea pot initia reactii de respingere.
De la introducerea in mijlocul anilor 1950, titanul este un material care a devenit coloana vertebrala pentru proteze medicale intr-un timp relativ scurt. in prezent, mai mult de o mie de tone de dispozitive de titan - de diferite designuri si functii - sunt implantate la pacientii din intreaga lume in fiecare an. Utilizarile se refera la: oase si inlocuirea lor, articulatii, suruburi si placi pentru osteosinteza chirurgicala, tratamente si reparatii maxilo si cranio-faciale, implante dentare, dispozitive cardiovasculare, proteze externe, instrumente chirurgicale si multe altele.
"Fit and forget", este cerinta esentiala in cazul in care dispozitivele in aplicatii critice, odata instalate, nu pot fi usor de intretinut sau de inlocuit. Selectia naturala de titan pentru implantare este determinata de o combinatie din cele mai favorabile caracteristici, inclusiv:
• imunitate la coroziune,
• biocompatibilitate,
• rezistenta,
• modul si densitate scazuta si
• capacitate pentru aderarea osului si a altor tesuturi (bio-integrare).
Usor, puternic si totalmente biocompatibil, titanul este unul din putinele materiale care se potrivesc in mod natural cerintelor pentru implantarea in corpul uman. Proprietatile mecanice si fizice ale titanului si aliajelor sale combinate pentru a oferi implanturi, sunt extrem de tolerate de organismul uman.

Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
Hosted by Host4All.Ro