Parteneri

Articole Anti Aging

Pastreaza-ti sanatatea tenului
Esthetiq Magazine 16
Ioana Borza Dr. farm.

  Stresul ambiental, radiaţiile UV și uneori stilul de viață cresc excesiv cantitatea de specii de oxigen reactiv din piele. Ca urmare sistemul de apărare natural, antioxidant al pielii este depăşit iar nivelul de superoxid dismutaza, enzima componentă a sistemului antioxidant propriu organismului scade semnificativ. Astfel stresul oxidativ declanşează procese de distrugere tisulară prin oxidarea lipidelor membranare celulare sau a celor din spaţiile intercelulare ale stratului corneum. Sunt generaţi peroxizi care difuzează în straturile profunde ale pielii provocând iritaţii, accelerarea îmbătrânirii pielii şi afectarea integrităţii sale structurale şi a funcţiei de barieră. Deşi este un proces declanşat la nivelul straturilor exterioare ale pielii, cascada oxidativă ajunge să genereze specii reactive ce afectează straturile sale profunde. Pentru a stopa aceste reacţii în lanţ, trebuie să se refacă homeostazia antioxidativă la nivelul epidermei.
  Superoxid dismutaza de înaltă puritate, din produsele gamei Gerovital H3 Evolution, fiind una dintre cele mai active şi stabile enzime antioxidante de origine naturală, aplicat extern s-a demonstrat că penetrează stratul cornos şi reface echilibrul antioxidant la nivelul epidermului şi a pielii. Superoxid dismutaza apară organismul împotriva impactului radicalilor liberi și implicit încetineşte îmbătrânirea pielii: formarea ridurilor, deshidratarea, apariţia petelor pigmentare şi pierderea elasticităţii.
  O altă substanță responsabilă de aspectul sănăntos al pielii, de gradul de hidratare al acesteia este acidul hialuronic, principala substanţă constituentă a matricei extracelulare. Fiind substanţă de umplere, are şi funcţie de suport, iar sub formă de proteoglicani, se va lega de proteinele din piele, colagen şi elastină, influenţând dispunerea spaţială a acestora şi ca urmare structura tridimensională a pielii.
  Hialuronatul de sodiu este o substanţă cu greutate moleculară mare, care în mod normal nu poate pătrunde prin piele. În fiolele cu acid hialuronic din gama Gerovital H3 Evolution acesta se regasește sub 2 forme: în formă pură și sub formă de lipozomi. Lipozomii, datorită dimensiunilor foarte mici, se absorb în piele şi eliberează hialuronatul de sodiu care leagă o cantitate mare de apă într-o reţea tridimensională, mărindu-şi foarte mult volumul. În acest fel ridurile se umplu din interior şi se netezesc iar pielea devine mai fermă. Asocierea cu acid hialuronic pur cu greutate moleculară mare asigură formarea unei bariere protectoare pe piele, barieră care împiedică pierderile transepidermale de apă.
  Fiolele cu acid hialuronic din gama Geroviatl H3 Evolution au efecte intensiv hidratante acţionând dual, prin refacerea rezervelor hidrice din piele şi diminuarea pierderilor transepidermale de apă. Ridurile şi liniile fine sunt umplute din interior şi sunt mult diminuate. Efectul anti-age este potenţat şi prin superoxiddismutaza care are rol de protecţie atât pentru fibrele de colagen şi elastină cât şi pentru acidul hialuronic.
  Fiolele se folosesc dimineața sau seara, în cure de cate 10 zile de tratament, prin aplicarea continutului unei fiole pe fața proaspăt demachiată, prin masaj usor. Pentru efecte de durată, tratamentul se aplică lunar.

Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
Hosted by Host4All.Ro