Parteneri

Articole Anti Aging

Imbatranirea nu este inevitabila!
Esthetiq Magazine Nr. 1
Dr. Ariana Luca Medic Specialist Medicina de Familie Consultant Anti-Aging Sibiu

Războiul împotriva îmbătrânirii trebuie început şi continuat clipă de clipă.  De la teorie la practică e un drum lung. Alături de activitatea fizică şi reducerea greutăţii, consumul de până la nouă  feluri de fructe şi legume pe zi contribuie la menţinerea unei stări de sănătate şi scade riscul de cancer, boli cardiovasculare, HTA, AVC, diabet. Este indicat consumul de fructe şi legume de diverse culori: cele de culoare albă-cafenie şi maro conţin polifenoli- substanţe ce pot reduce riscul apariţiei bolilor de inimă; cele de culoare galbenă şi portocalie conţin substanţe antioxidante, cele de culoare roşie conţin licopen-substanţă ce reduce riscul apariţiei unor forme de cancer şi autociani - substanţe care au proprietatea de a menţine vasele sanguine în formă excelentă.

Un ”look” de senzaţie pe timpul anotimpului de vară se pregăteşte cu mult înainte de a ajunge pe plajă. Corpul trebuie tonifiat : prin exerciţii fizice repetate, consumul unor alimente ce conţin caroten şi vitamina A, este util să consumăm şi suplimente alimentare ce conţin aceste substanţe. Azi sunt cunoscute si medicamentele care cresc sensibilitatea tegumentelor la acţiunea nocivă a razelor soarelui. Soarele, prietenul nostru de când ne ştim, poate deveni agresiv şi poate grăbi îmbătrânirea celulară, cu apariţia mult mai devreme a tenului ridat. Radiaţiile ultraviolete sunt de tip A, B, şi C.

Tip A - ajung pe suprafaţa şi în profunzimea pielii:

- produc îmbătrânirea extrinsecă a organelor

- scad imunitatea temporar şi stimulează

apariţia herpesului estival

Tip B - provoacă arsuri solare, insolaţie, cancer de

Tip C - sunt absorbite în atmosferă. UVA-pătrund prin sticlă .

Pentru a diminua efectul negativ al soar asupra organismului este util să folosim cremă cu f de protecţie solară, care să conţină filtru UVA, UVB. Sunt indicate folosirea cremelor de faţă cu filtru so separat a celor de corp cu fitru solar.Pentru ten deschis se recomandă filtru U  25 şi pentru ten închis filtru UV ≥ 15 . Ultimele stu dermatologice afirmă că ar trebui să existe indicaţi speciale la aplicarea cremelor cu factor de protecţi copii sub 3 ani.

Chiar dacă sunt folosite cremele fotoprotectoar dispare însă indicaţia de a nu ne expune la soare în orele: 12-15.

Astfel mai bine ne întoarcem dintr-un concedi estival mai puţin bronzaţi dar mai sănătoşi fizic.

 Şi o speranţă personală, enunţată la sfârşit, îmi doresc ne întoarcem din concediul estival nu numai întineriti şi revigoraţi fizic, ci şi puternici/ sănătoşi în plan personal.Concediu placut !

 

Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
Hosted by Host4All.Ro