Parteneri

Articole Beauty & Spa

Anorexia la modele
Esthetiq Magazine 16
Delia Batinas

Multe dintre modelele lumii au ajuns să sufere de anorexie din dorinţa de a se menţine slabe şi foarte slabe pentru a avea o continuitate în cariera lor. Un efect secundar al ambiţiei duse la extrem este degradarea sănătaţtii şi din păcate atacurile de cord apar frecvent ca urmare a subnutriţiei.
Cert este faptul că mulţi dintre designerii lumii preferă modele cu dimensiuni mici şi foarte mici pentru colecţiile lor. Insă, modelele trebuie sa conştientizeze faptul ca anumite dimensiuni le poţi avea doar la o vârstă fragedă . Vestea bună este ca pentru toate celelalte există la fel de multe şanse să îşi găsească un loc în lumea modelingului, deoarece sunt tot atât de mulţi designeri care preferă un model cu forme pentru imaginea lor. 
„Eşti aşa slăbuţă pentru că eşti model?”  -  aceasta întrebare mi-a fost adresată
frecvent. Evident, acele persoane aveau o percepţie greşită asupra modelingului, crezând  mai mult ca  sigur că a fi model înseamnă a te înfometa constant. Nu sunt slăbuţă pentru că sunt model, sunt model pentru că sunt slăbuţă! ! E felul meu de a fi, ajutata probabil de metabolism si mănânc absolut normal!
Modelele anorexice nu doresc să scape de greutatea în plus, ele doresc să scape de ultima fărâmiţă de grăsime, de ultimul strop din ceea ce le face să pară umane. Cu siguranţă, în calitate de model trebuie să ai grija ce şi cât mănânci pentru a-ţi păstra silueta mult dorită însă această preocupare dusă la extrem se poate  transforma într-o obsesie cu final tragic.

Un aspect foarte important de semnalat este şi faptul că modelele anorexice tind să devină un idol pentru tinerele adolescente din ziua de azi, multe dintre ele considerând că este absolut necesar sa ai asa-zisa „marime zero” pentru a ajunge pe podium, ceea ce distorsionează şi mai mult imaginea de model. Există exemple multe în acest sens, dar din păcate campaniile de prevenire sunt prea puţine pentru a trage la timp un semnal de alarmă. 

 “Nu reuşesc să slăbesc pentru că nu pot sa renunţ la mâncare.” Gresit! Nimeni nu trebuie să renunţe la mâncare pentru a slăbi. Nu am să vă descriu diete, dar am să vă atrag atenţia asupra faptului că înfometarea este cea mai păcătoasă variantă de slăbire si care dezechilibrează grav organismul.  Cum reuşesc să mă menţin? Mananc sanatos (cât mai multe fructe şi legume crude),  evit grasimile si ies la alergat de fiecare data cand timpul imi permite. Nimic mai mult!

Quality Medical Clinic Srl © 2011 Termeni si conditii de utilizare
Hosted by Host4All.Ro